Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
[Foto + Wideo] Spector
Autor Wiadomość
wesolabeti 
Rozkręcam się

Data ślubu: 13-06-2009
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 00:14   

witam wszystkich
Korzystaliśmy z usług tej firmy 2 mies temu na naszym ślubie i weselu. Jeśli chodzi o dvd jesteśmy zadowoleni z wersji standard:)
Co do zdjęć pozostaje trochę do życzenia. Cena to 800 zł razem z kamerą 2000zł.
Miały być fotki na dworze, nie było pogodynwięc są tylko z domu weselnego, domu młodej i sali. tylko 2 płytki, żadnego albumu itd, dużo zdjęć się powtarza, wcale nie są rewelacyjne:(,zrobiłby takie każdy amator. Jak pojechaliśmy po odbiór za 3 tyg po weselu, chcielismy żeby nam trochę opuścili bo nie ma zdjęć z pleneru ale pan stwierdził że umowa była na taką kwotę i nic nie zrobi. zdjęć miało być 1500 a jest 1100 i bardzo dużo jest powtarzających się kilkakrotnie. okłatka na płytę średnio nam się podoba ale nadruk na płytkach oki:)
zastanówcie się dobrze zanim wybierzecie
powodzenia:)

ludzik
Rozkręcam się

Wysłany: Pią Sie 14, 2009 02:14   

cos tu jest nie halo...

nie zrobil zdjec bo zla pogoda a i tak bierze za to pieniadze?

no i trzy tygodnie czekania na zdjecia i film to chyba troche dlugo...

lilian 
Zadomawiam się

Wysłany: Pią Sie 14, 2009 12:32   

A przeczytałaś dokładnie umowę? Jest w niej punkt (przynajmniej u nas tak jest, podpisaliśmy umowę z tym panem około 2 miesięcy temu), że jeśli sesja itp. jest przewidziana na dzień uroczystości i pogoda nie dopisze, on nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności i nie ma możliwości przeniesienia jej na inny dzień. Nam nie robiło to różnicy, bo fotografa mamy oddzielenie. Myślę, że przed podpisaniem umowy naprawdę warto o wszystko się zapytać i umówić się odnośnie tego, co zrobimy jeśli np. nie będzie pogody. Czytajcie umowy i nie bójcie się pytać ;)

Wydaje mi się, że jeśli komuś naprawdę zależy na dobrych zdjęciach powinien pomyśleć o zatrudnieniu oddzielnie fotografa. Połączenie 2 w 1 w takim przypadku może się nie sprawdzić.

Mam pytanie odnośnie okładek. Skoro Wam się nie podobały nie mogliście ich zmienić? Nam powiedziano, że przedstawiony projekt można jeszcze zmienić.

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 12:37   

ojej strasznie to wyszło. my chceszmy sesje po weselu, i zpewnościa dostosujemy je do pogody :) ) ja bym nie zapłaciła kasy jakby tak moja grupa zrobiła. my mamy fotografa i kamerzyste z jednej firmy ale 2 panów będzie pracowac z nami :) okladki powinniście Wy wybieraz, płacicie i macie prawo wymagac....

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

ludzik
Rozkręcam się

Wysłany: Sob Sie 15, 2009 00:38   

dobrze mowicie. jezeli za cos sie placi to mozna troche ponarzekac i liczyc na to ze bedzie to mialo jakis wplyw.

a czemu 2 w 1 to zle? jezeli jest dwoch osobnych ludzi, od filmowania i drugi od zdjec to nic nie stoi na przeszkodzie zeby na sesje umowic sie na inny dzien. my w ogole mamy tak zapewnione ze jedna sesja, krotka w sobote a potem druga na tygodniu - caly dzien prawie. dodam ze bez wplywu na cene takie cos jest. a wlasnie mamy zamowipne w takiej firmie "2 w 1" z tymze jest oczywiscie dwoje osobnych ludzi

pamietajmy kto tu jest dla kogo...

lilian 
Zadomawiam się

Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:22   

"pamiętajmy, kto tu jest dla kogo..."

Pamiętajmy przede wszystkim, że ludzie nie są z natury altruistami. Nie oczekujmy cudów i tego, że ktoś tam czegoś sam się domyśli. Ludzie chcą zarobić i z reguły jak najmniejszym nakładem swojej własnej pracy. Przykre, ale jednak w większości przypadków prawdziwe.

Jeśli chodzi o usługi 2 w 1. Mówi się, że jak ktoś jest od wszystkiego, to jest do niczego. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale z reguły jeśli firma zajmująca się głównie filmowaniem proponuje także zdjęcia, to nie ma co się spodziewać cudów. "Fotograf" jest wtedy z reguły osobą, która potrafi włączyć lustrzankę i używać jedynie trybu automatycznego ;) Oczywiście nie chcę generalizować i nikogo urazić, wyraziłam jedynie swoje obserwacje.

kinia 
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 11:09   

lilian napisał/a:
"Fotograf" jest wtedy z reguły osobą, która potrafi włączyć lustrzankę i używać jedynie trybu automatycznego ;)

Leciutka przesada i zbytnie uogólnienie jak dla mnie, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora :/

misia84 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 20:47   

A ja widziałam ich zdjęcia i są przepiękne :D , profesjonalne w przeciwieństwie do tych wykonanych przez amatorów, co się podają za fotografów. Nagranie też świetne. Nie lubię jak ktoś się wypowiada jak nie widział. Oglądam już od jakiegoś czasu zdjęcia i nagrania znajomych z wesela i porównuję to niektóre naprawdę są beznadziejne, zbliżenia twarzy na cały ekran, przy tym ucinanie brody, czoła itp. Uważam, że takie zdjęcia należy udoskonalać, po to są photoshopy a niektórzy wywołują takie jakie pstrykną :? Zwracam uwagę na szczegóły i tej agencji nic nie mogę zarzucić. Cena nie jest wygórowana. Jak na razie tylko ich biorę pod uwagę.

Bacaj
VIP

Właściciel firmy
Jacek Brożek Fotografia
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 08:09   

kinia napisał/a:
lilian napisał/a:
"Fotograf" jest wtedy z reguły osobą, która potrafi włączyć lustrzankę i używać jedynie trybu automatycznego ;)

Leciutka przesada i zbytnie uogólnienie jak dla mnie, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora :/

ale zwykle tak na 90% tak jest jak pisze Lilian - tryb automatyczny i lampą po oczach :)

situs18
Dopiero zaczynam

Wysłany: Wto Mar 23, 2010 09:19   

my zamówiliśmy samego kamerzystę! firma ta nagrywała wesele moje sąsiadki! ja byłam zachwycona ich dvd! uważam że panowie są profesjonalistami!!! i wersja standard w zupełności wystarczy:)

lilian 
Zadomawiam się

Wysłany: Nie Gru 05, 2010 19:28   

Agencja Spektor wykonała film z naszego ślubu i przyjęcia weselnego. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wersji standard. Film ma ciekawą czołówkę, jest świetnie nakręcony i zmontowany - wybór materiału był bardzo trafny. Nie jest w żaden sposób kiczowaty. Kamerzysta wspaniale uchwycił wszystkie najważniejsze momenty zarówno podczas uroczystości w kościele, jak i na przyjęciu weselnym, potrafił świetnie odnaleźć się w różnych sytuacjach, co pozwoliło na nagrywanie materiału w ciekawy sposób. Był bardzo dyskretny, nie narzucał się gościom, nie odczuwaliśmy jego obecności. Czas realizacji zamówienia jest bardzo szybki. Serdecznie polecamy!

Kasia i Karol - 28 sierpnia 2010

misia84 
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 15:16   

Polecam agencję Spector. 3 tygodnie po weselu otrzymaliśmy już film oraz zdjęcia. Film pięknie zmontowany, cudownie wszystko uchwycone i trwa 4 godziny. Wybraliśmy filmowanie standard, zdjęcia w plenerze i zdjęcia błogosławieństwo/ślub/wesele i pan dał nam gratis 10 skróconych filmów(1h) z podziękowaniami dla gości. Zdjęcia są cudowne a w szczególności z pleneru. Fotograf jest profesjonalistą i ma na prawdę wyobraznię ;) Jesteśmy zachwyceni efektem oraz współpracą z panem fotografem i kamerzystą - byli bardzo zaangażowani, przemili i nienatrętni a teraz mamy cudowną pamiątkę :D

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu