|
|
| Autor |
Wiadomość |
wesolabeti
Rozkręcam się

Data ślubu: 13-06-2009
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 00:14
|
|
|
|
witam wszystkich
Korzystaliśmy z usług tej firmy 2 mies temu na naszym ślubie i weselu. Jeśli chodzi o dvd jesteśmy zadowoleni z wersji standard:)
Co do zdjęć pozostaje trochę do życzenia. Cena to 800 zł razem z kamerą 2000zł.
Miały być fotki na dworze, nie było pogodynwięc są tylko z domu weselnego, domu młodej i sali. tylko 2 płytki, żadnego albumu itd, dużo zdjęć się powtarza, wcale nie są rewelacyjne:(,zrobiłby takie każdy amator. Jak pojechaliśmy po odbiór za 3 tyg po weselu, chcielismy żeby nam trochę opuścili bo nie ma zdjęć z pleneru ale pan stwierdził że umowa była na taką kwotę i nic nie zrobi. zdjęć miało być 1500 a jest 1100 i bardzo dużo jest powtarzających się kilkakrotnie. okłatka na płytę średnio nam się podoba ale nadruk na płytkach oki:)
zastanówcie się dobrze zanim wybierzecie
powodzenia:) |
|
 |
ludzik
Rozkręcam się

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 02:14
|
|
|
|
cos tu jest nie halo...
nie zrobil zdjec bo zla pogoda a i tak bierze za to pieniadze?
no i trzy tygodnie czekania na zdjecia i film to chyba troche dlugo... |
|
|
|
 |
lilian
Zadomawiam się

|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 12:32
|
|
|
|
A przeczytałaś dokładnie umowę? Jest w niej punkt (przynajmniej u nas tak jest, podpisaliśmy umowę z tym panem około 2 miesięcy temu), że jeśli sesja itp. jest przewidziana na dzień uroczystości i pogoda nie dopisze, on nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności i nie ma możliwości przeniesienia jej na inny dzień. Nam nie robiło to różnicy, bo fotografa mamy oddzielenie. Myślę, że przed podpisaniem umowy naprawdę warto o wszystko się zapytać i umówić się odnośnie tego, co zrobimy jeśli np. nie będzie pogody. Czytajcie umowy i nie bójcie się pytać
Wydaje mi się, że jeśli komuś naprawdę zależy na dobrych zdjęciach powinien pomyśleć o zatrudnieniu oddzielnie fotografa. Połączenie 2 w 1 w takim przypadku może się nie sprawdzić.
Mam pytanie odnośnie okładek. Skoro Wam się nie podobały nie mogliście ich zmienić? Nam powiedziano, że przedstawiony projekt można jeszcze zmienić. |
|
|
|
 |
renatkanuta
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz Wiek: 23 Dołączyła: 07 Kwi 2008 Posty: 1821 Skąd: Radom
|
Wysłany: Pią Sie 14, 2009 12:37
|
|
|
|
ojej strasznie to wyszło. my chceszmy sesje po weselu, i zpewnościa dostosujemy je do pogody ) ja bym nie zapłaciła kasy jakby tak moja grupa zrobiła. my mamy fotografa i kamerzyste z jednej firmy ale 2 panów będzie pracowac z nami okladki powinniście Wy wybieraz, płacicie i macie prawo wymagac.... |
|
|
 |
ludzik
Rozkręcam się

|
Wysłany: Sob Sie 15, 2009 00:38
|
|
|
|
dobrze mowicie. jezeli za cos sie placi to mozna troche ponarzekac i liczyc na to ze bedzie to mialo jakis wplyw.
a czemu 2 w 1 to zle? jezeli jest dwoch osobnych ludzi, od filmowania i drugi od zdjec to nic nie stoi na przeszkodzie zeby na sesje umowic sie na inny dzien. my w ogole mamy tak zapewnione ze jedna sesja, krotka w sobote a potem druga na tygodniu - caly dzien prawie. dodam ze bez wplywu na cene takie cos jest. a wlasnie mamy zamowipne w takiej firmie "2 w 1" z tymze jest oczywiscie dwoje osobnych ludzi
pamietajmy kto tu jest dla kogo... |
|
|
|
 |
lilian
Zadomawiam się

|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 10:22
|
|
|
|
"pamiętajmy, kto tu jest dla kogo..."
Pamiętajmy przede wszystkim, że ludzie nie są z natury altruistami. Nie oczekujmy cudów i tego, że ktoś tam czegoś sam się domyśli. Ludzie chcą zarobić i z reguły jak najmniejszym nakładem swojej własnej pracy. Przykre, ale jednak w większości przypadków prawdziwe.
Jeśli chodzi o usługi 2 w 1. Mówi się, że jak ktoś jest od wszystkiego, to jest do niczego. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale z reguły jeśli firma zajmująca się głównie filmowaniem proponuje także zdjęcia, to nie ma co się spodziewać cudów. "Fotograf" jest wtedy z reguły osobą, która potrafi włączyć lustrzankę i używać jedynie trybu automatycznego Oczywiście nie chcę generalizować i nikogo urazić, wyraziłam jedynie swoje obserwacje. |
|
|
|
 |
kinia
Lubię tu być

Data ślubu: 5.06.2010
|
Wysłany: Wto Sie 18, 2009 11:09
|
|
|
|
| lilian napisał/a: | "Fotograf" jest wtedy z reguły osobą, która potrafi włączyć lustrzankę i używać jedynie trybu automatycznego |
Leciutka przesada i zbytnie uogólnienie jak dla mnie, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora |
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 20:47
|
|
|
|
A ja widziałam ich zdjęcia i są przepiękne , profesjonalne w przeciwieństwie do tych wykonanych przez amatorów, co się podają za fotografów. Nagranie też świetne. Nie lubię jak ktoś się wypowiada jak nie widział. Oglądam już od jakiegoś czasu zdjęcia i nagrania znajomych z wesela i porównuję to niektóre naprawdę są beznadziejne, zbliżenia twarzy na cały ekran, przy tym ucinanie brody, czoła itp. Uważam, że takie zdjęcia należy udoskonalać, po to są photoshopy a niektórzy wywołują takie jakie pstrykną Zwracam uwagę na szczegóły i tej agencji nic nie mogę zarzucić. Cena nie jest wygórowana. Jak na razie tylko ich biorę pod uwagę. |
|
 |
Bacaj
VIP

Właściciel firmy
Jacek Brożek Fotografia
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 08:09
|
|
|
|
| kinia napisał/a: | | lilian napisał/a: | "Fotograf" jest wtedy z reguły osobą, która potrafi włączyć lustrzankę i używać jedynie trybu automatycznego |
Leciutka przesada i zbytnie uogólnienie jak dla mnie, nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora |
ale zwykle tak na 90% tak jest jak pisze Lilian - tryb automatyczny i lampą po oczach |
_________________ http://jacekbrozek.pl
http://jacekbrozek.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
situs18
Dopiero zaczynam

|
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 09:19
|
|
|
|
| my zamówiliśmy samego kamerzystę! firma ta nagrywała wesele moje sąsiadki! ja byłam zachwycona ich dvd! uważam że panowie są profesjonalistami!!! i wersja standard w zupełności wystarczy:) |
_________________ kasia:) |
|
|
|
 |
lilian
Zadomawiam się

|
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 19:28
|
|
|
|
Agencja Spektor wykonała film z naszego ślubu i przyjęcia weselnego. Jesteśmy bardzo zadowoleni z wersji standard. Film ma ciekawą czołówkę, jest świetnie nakręcony i zmontowany - wybór materiału był bardzo trafny. Nie jest w żaden sposób kiczowaty. Kamerzysta wspaniale uchwycił wszystkie najważniejsze momenty zarówno podczas uroczystości w kościele, jak i na przyjęciu weselnym, potrafił świetnie odnaleźć się w różnych sytuacjach, co pozwoliło na nagrywanie materiału w ciekawy sposób. Był bardzo dyskretny, nie narzucał się gościom, nie odczuwaliśmy jego obecności. Czas realizacji zamówienia jest bardzo szybki. Serdecznie polecamy!
Kasia i Karol - 28 sierpnia 2010 |
|
|
|
 |
misia84
Znam tu każdy kąt

Data ślubu: 20.08.2011
|
Wysłany: Czw Wrz 22, 2011 15:16
|
|
|
|
Polecam agencję Spector. 3 tygodnie po weselu otrzymaliśmy już film oraz zdjęcia. Film pięknie zmontowany, cudownie wszystko uchwycone i trwa 4 godziny. Wybraliśmy filmowanie standard, zdjęcia w plenerze i zdjęcia błogosławieństwo/ślub/wesele i pan dał nam gratis 10 skróconych filmów(1h) z podziękowaniami dla gości. Zdjęcia są cudowne a w szczególności z pleneru. Fotograf jest profesjonalistą i ma na prawdę wyobraznię Jesteśmy zachwyceni efektem oraz współpracą z panem fotografem i kamerzystą - byli bardzo zaangażowani, przemili i nienatrętni a teraz mamy cudowną pamiątkę |
|
 |
Pani Reklama Popatrzcie na mnie

|
|
|
|