Dwór Zbożenna

Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kamerzyści
Autor Wiadomość
anecior 
Lubię tu być

Wysłany: Pią Wrz 03, 2010 15:57   

Wiesz na filmie nie zależało nam tak jak na zdjęciach - ale nie sądziłam że wyjdzie tak masakrycznie - nawet ja, moi znajomi, laicy w tych sprawach zobaczyli że cos nie gra, że tak nie powinno być....
Nie wiem jak filmuje na weselu sam Waldek, ale po filmie z pleneru mogę stwierdzić, że dla nas dobrze, poprawnie....

Co do wieku - raczej miałam tu na myśli wpływ na jakość relacji podczas nagrania, a że pare faktów znam, i sam p. Pastuszko nie ograniczał się w opowieściach, więc wnioski ze współpracy wyniosłam takie a nie inne...
Wybacz, jesli Cie uraziłam, zupełnie nic nie mam do 50 - ciolatków;););)

Ale fakt jest taki, że fotografia itp powinny być sztuką, a sam fotograf, kamerzysta - artystą z szeroką wyobraźnią!!!
Jednak widzę że pieniądz goni pieniądz, i tu sie z Tobą zgodzę....

Bacaj
VIP

Właściciel firmy
Jacek Brożek Fotografia
Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 14:17   

anecior napisał/a:

Ale fakt jest taki, że fotografia itp powinny być sztuką, a sam fotograf, kamerzysta - artystą z szeroką wyobraźnią!!!
Jednak widzę że pieniądz goni pieniądz, i tu sie z Tobą zgodzę....

O fotografa -artystę jest bardzo ciężko... ale to nie tu jest pies pogrzebany.
Fotografia i filmografia ślubna to trudna sztuka- zrobienie dobrego materiału, reportażu wymaga dużej znajomości tematu oraz tzw wyczucia kadru oraz panowania nad światłem.
Zauważyłem ostatnimi czasy duży wysyp domorosłych fotografów i kamerzystów, którzy po zakupieniu pierwszego w życiu w miarę dobrego aparatu foto\wideo stają się "szpecami" w branży ślubnej. Problem jest to, że fotografia ślubna jest bardzo trudnym zadaniem nawet dla fotografa z dużym doświadczeniem- pomijam plener, który jest przewidywalny. Ślub, wesele, błogosławieństwo, przygotowania- to ulotne chwile, których nie da się powtórzyć .... fotograf/kamerzysta musi umieć uchwycić na nich to co ulotne oraz pokazać "klimat" tych chwil na zdjęciach/filmie. Często wydaje mi się, że podczas ceremoni w kościele kamerzysta robi za statyw do kamery... i jestem przekonany, że materiał będzie nudny jak flaki z olejem .... ale mogę się mylić!

Krzysztof 
Zadomawiam się

Wysłany: Pon Wrz 06, 2010 15:41   

Bacaj napisał/a:
Często wydaje mi się, że podczas ceremoni w kościele kamerzysta robi za statyw do kamery... i jestem przekonany, że materiał będzie nudny jak flaki z olejem .... ale mogę się mylić!

Wcale się nie mylisz. Bo nie znają dokładnie treści mszy świętej, przebiegu ceremonii, nie omówią dokładnie z młodymi co i jak, i potem mamy takie efekty. A jeszcze często robią za tzw parodystów, czyli ludzi podstawianych dla kogoś, kto ma za dużo zleceń.

renatkanuta 
Domownik

Data ślubu: 5 czerwca 2010
Pomogła: 1 raz
Wysłany: Wto Wrz 07, 2010 14:46   

u nas z kamerzysta bylo tak:

Pan Grzegorz przyjechał punktualnie, on kamerował a fotografowała jego zona. początkowo pomyslałam sobie ze bedzie jakas lipa bo mialam wrazenie ze mocna amatorka z niej. sprawiała wrażenie osoby, która dystansuje się do tego co robi, ze nie ma 'pazura' :)
przygotowania, błogosławienstwo, slub i wesele.. juz po kilku chwilach zmienilismy zdanie, kobitka pokazała fajne podejście do sprawy. pan Grzegorz nam od początku 'odpowiadał' jako kamerzysta/fotograf.
na sesje osobiście przyjechał Pan Grzegorz. wrazenia wynieślismy rewelacyjne, uśmialiśmy się co nie miara. pełen luzik.

przy odbiorze okazało się ze zarówno plyta jak i album (plus zdjęcia w formacie jpg, zdj na płótnie i zdjęcia w dużych formatach, do tego kasetki z 'surowym materiałem') całkowicie spełniają nasze oczekiwania. pozytywnie zaskoczeni bylismy zdjęciami przy użyciu szerkątnego obiektywu. swietnnie złapane chwile, wiadać ze zatrzymał się czas... :)
płyta wyszła lepiej niz myslalam - po nagrywaniu czołówki mojej osoby, myslalam ze wyszlam zle ;D stres emocje.. wiadomo ;)

my osobiście z czystym sercem możemy polecić GABIVIDEO. jestesmy 100 % zadowoleni.

Jesteś naszym największym sukcesem... :*

Bacaj
VIP

Właściciel firmy
Jacek Brożek Fotografia
Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 12:08   

Tak dla rozluźnienia tematu :)
http://www.kciuk.pl/Bijat...pa-wideo-a24507

Krzysztof 
Zadomawiam się

Wysłany: Sro Wrz 08, 2010 12:42   

Szkoda tylko tej kamery :)

ella 
Zadomawiam się

Wysłany: Nie Lis 07, 2010 11:23   

my mieliśmy kamerzystę na weselu Piotra Goliata i fotografa zresztą też od Goliatów . Strasznie mnie zdenerwował bo o ile materiał jest w porządku to jest bardzo nie słowny. Mieliśmy problem z skontaktowaniem się z nim, aby się umówić na plener a później kilka razy przekładał termin kiedy dostaniemy zdjęcia i płytę. Cena za album 100 zdjęć w dość dużym formacie 1200 zł i 1500 zł za film ok. 3 i pół godziny i skrót trwający około godziny. Zdjęcia wyszły piękne, płyta niezła ale gdybym miała jeszcze raz wybierać to nie podpisałabym z nim umowy.

Bacaj
VIP

Właściciel firmy
Jacek Brożek Fotografia
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 07:43   

ella niestety takie są realia (w większości przypadków). Podpowiem tylko, że przy podpisywaniu umowy z kamerzystą-fotografem można zastrzec sobie odsetki karne za niedotrzymanie terminu.

agagwiazdeczka 
Domownik

Data ślubu: 23.06.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Nie Gru 05, 2010 16:39   

poszukuje kamerzysty i fotografa, na 2012 rok, ale takiego troche ogarniętego :) zeby nie trzęsły mu się ręcę, zeby nie bylo tandetnych wstawek, plener kręcony z pomysłem, taki który umie podpowiedziec młodym jak sie maja ustawić lub leci na tak zwanym spontanie, ale z głową:) kogo proponujecie??

mloda0802 
Zadomawiam się

Data ślubu: 18.08.2012
Wysłany: Wto Gru 07, 2010 10:25   

Polecam Foto Julka http://weseleradom.pl/topics8/foto-julka-vt668.htm

lala
Rozkręcam się

Wysłany: Sro Gru 22, 2010 22:23   jakich poleca pan fotografów?

Bacaj napisał/a:
sony85 napisał/a:
... brakuje im artyzmu

To w czym się przejawia twój artyzm (moze sie na plener umówimy) że tyle kosztują twoje usługi?

Zapraszam... po wcześniejszym uzgodnieniu w jakim ma być stylu ten plener i gdzie.
Cena? Dla Ciebie - symboliczne.

ludzik... ja mam duże doświadczenie w fotografii i powiem Ci, że w Radomiu znam tylko 2 fotografów którzy reprezentują dobry poziom swoich usług- przykładają się do każdego zlecenia, od strony technicznej i pomysłu. [/b]

Co to za dwaj fotografowie, których pan poleca?

Editka85 
Zadomawiam się

Wysłany: Pon Gru 27, 2010 17:37   

fajny i tani - kamerzysta i fotograf- poszukiwany ;)

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu