Baza firm promocja

Szukaj Szukaj  Użytkownicy Użytkownicy  Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
MM Studio , wasze opinie i spostrzeżenia.
Autor Wiadomość
Asiek 
Lubię tu być

Data ślubu: 2012
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 13:27   

djisworking napisał/a:
Pokażcie mi firmę w Radomiu, która kręci lustrzankami cyfrowymi. Praktycznie żadna. Zobaczcie sobie jakość między kamerą a lustrzanką. To jest podstawowa różnica.

Mikab :)

puciek 
Rozkręcam się

Właściciel firmy
Videofilm
Wysłany: Nie Lis 06, 2011 18:21   

Definitywnie masz rację tylko że cena takiego zlecenia jest 200-300% większa niż kamerą. Ponadto do tego zlecenia potrzeba 2-3 operatorów i dużo dużo profesjonalizmu. Dodatkowy sprzęt typu slide obiektywy i duża wiedza.

lukaszpawlak.net 
Rozkręcam się

Data ślubu: 03.09.11
Właściciel firmy
Łukasz Pawlak Photography
Wysłany: Wto Lis 08, 2011 11:17   

ja uważam jednak, że lustrzanka nie dorówna profesjonalnej kamerze HD...

Dla mnie aparat to fotografia nie film, albo robimy jedno porządnie, albo obie rzeczy byle jak :P

Faktem natomiast jest, że lustrzanka przegoni kamery przedpotopowe...

madzialenka 
Rozkręcam się

Wysłany: Pon Lis 14, 2011 14:26   

nie wiem ile bierze... ale wczoraj oglądałam płytkę z wesela mojego kuzyna... porażka jakaś... dzwięk beznadziejny, ujecia szkoda gadać, albo kręci plecy albo jeden stół przez 5 minut...
wiem ze są gusta i guściki ale ja nie polecam....

alusia 
Rozkręcam się

Wysłany: Sro Gru 07, 2011 13:43   

ona0705 napisał/a:
a którego pana polecacie do kamerowania???

U koleżanki filmował Pan Piotr a zdjęcia robił Pan Marcin.
mnie się podobał film, zdjęcia też (szkoda że nie można zamieszczać)

paulyna 
Lubię tu być

Data ślubu: 31.12.2012
Osoba prywatna
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 10:44   

U znajomej był kamerzysta z tej filmy , przyznam że spodziewałam się fajnej wesołej płyty bo to w koncu wesele , a tu ...
Niemiłe zaskoczenie , no chyba że młodzi chciwli bardzo okrojoną wersję , kto co lubi ,
Natomiast na całej płycie było pełno wpadek ze strony kamerzysty typu : Ucięte głowy , złe kadrowanie , kręcenie tułowia gości , spowolnione tempo, kolory były zimne ... i tak dalej ...
To nie tylko moja opinia .

djisworking 
Dopiero zaczynam

Data ślubu: 15.09.2012
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 08:06   

Witajcie,

Paulyna, co do długości filmu to uwierz mi - odchodzi się już od materiałów 3-4 godzinnych. Bo po co oglądać całą mszę świętą? Po co oglądać te same twarze setki razy? Jak oglądasz wesele 3-4 godzinne to i tak w pewnym momencie przewijasz dalej bo Ci się to nudzi. Materiał z wesela powinien być taki, żeby go oglądać z zainteresowaniem. To podstawa. Zapytaj w innych DOBRYCH firmach. Powiedzą Ci to samo, że fajny materiał to 1,5 godz materiału. Różnica jest też między nagrywaniem kamerą a lustrzanką. W przypadku kamery wszystko jest ostre, w przypadku aparatu operator może skupić się na konkretnej parze, która tańczy np. Bardziej jesteś wtedy skoncentrowana na tym co oglądasz. I nie dotyczy to tylko MM-Studio, ale innych firm, które są nowoczesne i chcą dać dla swoich Klientów materiał, który będzie jedyny w swoim rodzaju.

Co do realizacji MM-Studio to najlepiej sobie zobaczyć różne materiały demo. Są na ich kanale vimeo.

http://vimeo.com/12187387

http://vimeo.com/24452998

http://vimeo.com/27510732

Wszystko zależy od tego co dana para chce, żeby było na weselu. Albo żeby było pokazane 10 bramek i godzina gadania księdza, albo żeby byli pokazani oni i ich goście jak się super bawią.
Rozglądam się dosyć uważnie po radomskim rynku i widzę, że podobnie jak MM-Studio robi też Mikab. Te dwie firmy robią to naprawdę z pasją.

pozdrawiam

sewciu 
Dopiero zaczynam

Osoba prywatna
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 18:24   

hej...jeżeli ktoś rozważa firmę mm- studio to przestrzegam przed nią!!!
Właściciel jest nie kompetentny, cały czas kręci..na początku podawał inną cenę później tłumaczył chciał więcej bo rzekomo jakieś poprawki...!!!!
Film jakościowo nie jest najlepszy...cały czas jakieś przerywki w trakcie a niby miał być robiony jakimiś specjalnymi kamerami a tu totalna pomyłka...jeszcze gorzej ze zdjęciami jakość zdjęć także nie najlepsza...dlaczego ta firma? ponieważ musiałem znaleźć coś na biegu...niestety właściciel pan Marcin nie wywiązał się z umowy cenę zarzyczył sobie z kosmosu a później omijał, przedłużał termin odbioru filmu i zdjęć...stanowczo nie polecam tej firmy jeżeli chcecie mieć fajną pamiątkę z wesela w postaci zdjęć i filmu

sewciu 
Dopiero zaczynam

Osoba prywatna
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 18:33   

Jeżeli chodzi o firmę mikab to szczerzę żałuję że nie wybrałem tej firmy..no cóż patrzyłem wtedy na koszta ale teraz mam wyrzuty sumienia...w porównaniu do nich firma mm-studio się nie umywa. Na spotkaniu przed weselem Pan Marcin przedstawiał nam zdjęcia które rzeczywiście przedstawiały się obiecująco a póżniej totalna lipa, hehe nie omieszkam poinformować że słyszałem ze czasami Pan Marcin pokazuje młodym zdjęcia wykonane przez kogoś innego...żenada nikomu nie polecam
Postanowiłem się tu zalogować i przestrzec przed Panem Marcinem i firmą MM-Studio bo każdy z nas chcę ten dzień jakoś fajnie wspominać i mieć przyzwoite pamiątki a nic tego lepiej nie odda jak zdjęcia i płytka z filmem...no ale cóż każdy wybierze jak będzie uważał..to tylko moja opinia i moich gości którzy przekonali się na weselu że ta firma nie jest godna polecenia!!!
pozdrawiam:)

foto88 
Dopiero zaczynam

Przedstawiciel firmy
Wysłany: Pon Mar 26, 2012 22:00   

A nie jesteś czasem z konkurencji MM-studio ? Bo czytając Twoją wypowiedź można śmiało odnieść takie wrażenie.

Pani Reklama
Popatrzcie na mnie

Odpowiedz do tematu